Žanr horora, bilo da se radi o filmu ili video igrici, najrizičniji je od svih. Dovoljno je samo malo pa da film ili igrica postanu apsolutni hit ili totalna propast. I zaista neke igrice mogu da izazovu strah i paniku kod igrača, dok druge propuštaju da izazovu željeni efekat.

Ovo su samo neke od najstrašnijih video igara.

Condemned: Criminal Origins

Ova video igra će vas postaviti u kožu Itana Tomasa, agenta FBI-a koji ima sposobnost da pročita misli osumnjičenih. U ovoj igri cilj je da uhvatite serijskog ubicu koji ubija druge serijske ubice koristeći njihove groteskne metode. I dok druge horor igrice naglasak stavljaju na pucačini, ova igra će vas direkto uputiti na neprijatelja i borbu prsa u prsa.

 

Resident Evil

Resident Evil je horor igrica koja je inspirisala stvaranje posebnog podžanra u domenu video igara -horor opstanka. Priča daje mogućnost igraču da izabere između ženskog ili muškog lika, člana specijalne jedinice koja istražuje misteriozna ubistva u izmišnjenom gradu. Grad je pogođen misterioznim virusom koji sugrađane pretvara u zombije žedne krvi. Shodno tome, igrica obiluje scenama užasa i pucačine preko svake mere.

 

Outlast

Još jedna moderna horor igrica koja je ovom žanru dala novo značenje. Priča prati novinara Majlsa Apšura koji odlazi u psihijatrijsku bolnicu kako bi istražio dojavu o nehumanim eksperimentima koji se vrše nad pacijentima. Umesto toga, pronalazi unakažena i raskomadana tela osoblja bolnice i preživele pacijente. Majls je “naoružan” jedino beležnicom i kamerom za noćno snimanje koje će mu pomoći u navigaciji kroz mračne delove bolnice. Činjenica da je psihijatrijska bolnica izabrana za mesto na kojem se odvija radnja ove igrice dodatno utiče na efekat strave.